Ana içeriğe atla

Kabızlık Deyip Geçmeyin(Kabızlık Tüm Hastalıkların Anasıdır)

Günümüzde ülkemiz de  en büyük sağlık  sorunlarindan   KABİZLIK ilk sıralarda gelmektedir. Ancak çoğu kişi  farkında bile DEĞİLDİRLER.. 3-4 günde bir tuvalete gitmeyi normal kabul etmektedirler.
Halbuki  her gün düzenli bir kere tuvalete gitmek gerek .Dışkılama yolu ile barsaktan atilmasi gereken  ve 
vücut için zararlı olan atık veya   dışkı uzun süre bağırsakta kalır ise , bağırsak  mikro canlılarının metabolik faliyeti sonucu   zararlı  toksik gazlar  oluşur.bağırsaktan  organlara  dokulara geçerek hastalıga sebep olurlar.  Kabızlık  sürdükçe  ,toksik gazlar ,bu şekilde vücudu istila ettikçe HASTALIKLAR  artarak devam eder . SAĞLIK Tıbbın babası  HİPOKRAT'IN şu sözlerinde ifade bulmaktadır.'BAĞIRSAK.  SAĞLIKLI  İSE  BÜTÜN ORGANLAR  SAGLIKLIDIR'. Buradanda anlaşılan
Çoğu  hastalılığın  temelinde kabızlık  yatmaktadır. Kabızlığın sebebi :
1)Barğırsak florasının  bozulması :  Bağırsak kanalı içinde özellikle kalın bağırsakta mikro canlılar vardır  buna bağırsak florası denir.Çocuk doğarken anne den alır.süt çocukluğu çağinda tamamen oluşur.Floranin gorevi  besinlerin bağırsakta parçalanacak  emilmesine ,bazı vitaminlerin yapılmasına ,yediğimiz gıdalardan maksimum yararlanmamıza , atılması gereken atıkların vücuttan bağırsak kanalıdan atılmasına yardımcı olur. 
BAGİRSAK FLORASI  BOZAN NEDENLER?
1) Hazır gıdalar(bu gıdalarda gıda koruyucular ,boyalar,tat veren maddeler vardır )
2) Şekerli gıdalar ( çoğunluğu Rafi'ne edilmiştir) daha ziyade bağırsak ZARARLI  bakterilerini besler ve florayı zararlılar tarafına çevirir )
3)Fazla  et yiyenlerde( sebze den fakir diyet)
4)Gelişi güzel ilaç kullanmak.
5) Dişlerde kullanılan  AMALGAM
6)Vücuda herhangi bir sebeple alınan ağır metaller ( civa - kurşun - vs)
KABİZLİGI TARİF EDECEK OLURSAK ;  Kabızlık : iki veya üç  boyunca defekasyon yapılamaması. bundan dolayi tuvalette  uzun sure oturmalari dışkïnïn  sert katılaşmïş halde dışarı çïkması  seklinde ifade edilebilir.Bugün için toplumumuzun yaklaşık %70inin kabızlık sorunu vardır. Kabızlık sorununu hafife almayınız belki de hastalığımızın altında yatan sebep odur. Hekimlerin babası sayılan HİPOKRAT'ın dediği "Eğer bağırsağın hasta ise vücudun geri kalanı da  hastadir. " Bu söz ozaman geçerli idi şimdi de  geçerli gelecekte de geçerli olacaktır.
Eğer kabızlık varsa bağırsağın geçirgenliği artar emilim aksar yani emilmesi gereken mikro besinler barsaktan  kana geçtiği gibi geçmemesi gereken toksinlerde emilir  ve devamlı bir hal alır .Karaciğerin  görevi  toksinleri bir şekilde yok etmektir ancak kapasiteyi aştığı , yorulduğu zaman işe yaramaz yabancı toksik maddeler vücuda dağılır hangi organ hassas , hangi organı etkiledi ise o organın fonksiyonunu bozar yani hastalık oluşur.
NEDEN BAĞIRSAĞIN GEÇİRGENLİĞİ  ARTAR? 
Emilimin normal olmasını sağlayan barsaktaki bakterilerdir yani barsak florasıdır.Barsak florasında yararlı ve zararlı bakterilerin bir oranı vardır bu oran zararlı bakterilerin lehine bozulursa barsağın  görevleri de  bozulur.Barsağın  görevlerinden  biri olan emilim bozulur.Barsaktaki  zararlı bakteriler barsağın içindeki gıdalarla beslenir yani besinlerimizde ortak olur. metabolik  atıklarını barsağın bırakır bu da barsagin gecirgenligini artırır bir taraftan toksik maddeler barsak kaslarını felç ederek dişkının dışarıya atılmasını zorlaştırır. Yani kabızlık oluşur. Bu olay günlerce aylarca devam ederek devam eder fasit bir çember oluşturur. Bir taraftan vücuda yetersiz alınan gıdaya bağlı hastalıklar oluşur diğer taraftan toksik maddelerin vücudu veya herhangi bir organı rahatsız etti ise ona bağlı hastalık oluşur.KABİZLİK DEYİP GEÇMEYİN !!!!!! 
KABİZ OLANLARDA GÖRÜLEBİLECEK HASTALIKLAR:
- Yorgunluk
-Halsizlik
-Terleme,üşüme
-Konsantrasyon kaybı 
*DERİ HASTALIKLARI 
-Ekzema 
-Ürtiker
-Cilt Döküntüleri
-Kaşıntı 
*KALP HASTALIKLARI 
-Aritmi
-taşikardi
-Hipertansiyon 
*RUHSAL HASTALIKLAR 
-şizofren 
-epilepsi
-panikatak 
-depresyon 
*SOLUNUM YOLU HASTALIKLARI 
-sinuzit 
-astım 
-ÜSYE 
*KAFA HASTALIKLARI 
-bas ağrısı 
-MİGREN 
-boyun ağrıları , sırt ve bel ağrıları  ...... Vs çok hastalığın sebebi kabızlık olduğuna göre tedavide neler yapılır? 


Dr.Recep Çelik

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Barsak Mantarı Nasıl Tedavi Edilmeli ?

Tedavi  disiplinli olmalıdır.cunki  mantar tedavisi zordur. Normalde barsakta mantar spottan alarak yenen gıdalar ile alınır ,önemli olan mantarların koloni yaparak ,faydalı olan acidopulus  azalmasidir, bunlar azaldığı zaman  B vit , k vit ,B 12 gibi alınması gereken ler alınamaz ,ve rahatsızlıklar oluşur.ve cogu hastalığın temelinde bu soru yatar ,eger barsak florası normal ise vucut hastalanmaz,immunisation güçlü dur , savunma güçlü ise ,barsak florası normaldir,  Öyle ise ne yapmalı , yada barsakta maya veya mantar colonisi varsa NASIL temizlemeli..? CANDİDA NASIL BARSAKTAN TEMİZLENMELİ? Sıra ile yapmamız gerekenler bir bir atlamadan sırası ile yapmak  gerekli. 1/. Once barsakta bulunan  parazitleri,bakterileri, mayaları   ayırarak yok etmeliyiz, (cunki barsakta yaşayan parazitler amonyak  vs gibi toksinler  salgilayarak faydalı bakterileri  öldürür  dolayısı ile   candidalarin barsak mukozasına yerleşmesine ve faydalı olanların yerini alarak  hastalık sebebi olur)

Acugraf Meridjen Görüntüleme Cihazı Hakkında Bilgi

Akugraf   Çin tıbbında kullanılan meridyenlerin, meridyenler üzerindeki akupunktur noktalarının ve bu meridyenlerin ilişkili olduğu organların enerji seviyelerini ölçerek bilgisayar ortamında değerlendiren ve dokümante eden bir elektrodermal görüntüleme sistemidir.  Sistem, uç kısmı nemlendirilmiş bir probun hastanın elleri ve ayaklarında bulunan akupunktur noktalarına (Yuan noktaları, jing well noktaları) temas etmesi ile elde edilen veriler ışığında çalışır. Cihaz başlıca 4 parçadan oluşur. 1.Birinci parça bir bilgisayar ve bu bilgisayara kurulu bir program, 2.Hastanın eli ile tuttuğu bir elektrod, 3.Hekimin akupunktur noktalarındaki enerji seviyelerini ölçtüğü bir prob, 4.Küçük bir merkezi aparat Geleneksel çin tıbbına göre hastalıklar, insan vücudunda olduğu varsayılan toplam 12 çift meridyen üzerinde dolaşan enerjinin ( chi,ki) dengesinin (yin/yang) herhangi bir sebeple bozulması sonucu ortaya çıkmaktadır.  Akupunktur tedavisinin

Depresyon sebebleri,belirtileri ve neden oluşu

            Kişinin  Severek ve isteyerek  yaptığı  haraket ve davranışları bir süre sonra çeşitli nedenlerden dolayı yapmak istemememesi  ,zevk almaması , ruhsal ve bedensel yönden bitkinlik   haline  depresyon denir. Bugunlerde  çok konuşulan ,doktların çok karşılaşaştığı bir hastaliktır.20-25 yıl önce her  10 reçetede  bir karşılaştığımız  Antidepresan  ilaçlara şimdilerde hemen hemen her reçetede rastlıyoruz.          O halde depresyonu hastasını tarif edelim;   Depresyon hastası  kendini üzgün ve endişe içinde hisseder.   Depresyon hastası herşeyi  olumsuz şekliyle düşünür, bütün olayları olumsuz tarafıyla görmeye başlar ve geçmişte yaptıklarından kendini sorumlu tutar ve suçlar.   Depresyon hastası kendisini  düşünmek istemese de bu duruma hakim olamaz.Hep kendini düşünür.   Depresyon hastası  gelecegini  umutsuz ve karamsar görür.    Depresyon hastası  kendisini hep  çaresiz hisseder ve hayatın anlamsız olduğunu düşünür.     Bu bakış açısıyla kişinin sosyal