Ana içeriğe atla

Akupuntur'un Felsefesi

 
Akapunktur Çin'de 5000 yıldan beri bilinen bir tedavi yöntemidir.
Günümüzde ÇİN,AMERİKA ,AVRUPA'da daha yaygın tedavi yöntemi olarak kullanılmakta,son yıllarda Sağlık Bakanlığı akapunkturu tedavi yöntemi olarak kabul etmekte,ülkemizdede yaygınlaşmaktadır.Hasta tedavisinde kullanılmaktadır.
Akapunktur vücutta bazı bölgelere iğne batırarak yapılır.Tedavide ki amaç vücudumuzdaki mevcut olan kendi kendini tedavi etme  potansiyeli ortaya çıkarır,onu aktif hale geçirir vücudun iyileşmesini sağlar ve iyileştirir. Aslında her canlının içinde kendini koruma,yenileme ve tamir etme(tedavi) gücü vardır.İnsan bu güce YARADILIŞTAN  sahiptir.Bu güç veya potansiyel  canlıyı hastalıklardan korunmayı sağlar , hastalık varsa  iyileştirir.

Akapunktur yöntemiyle aşağıdaki hastalıklar tedavi edilebilir.
GENEL RAHATSIZLIKLARDA AKAPUKTUR  TEDAVİSİ?
#-Obezite(Şişmanlık ) 
Obezite bir yemek yeme  bağımlılığıdır.

OBEZİTE TEDAVİSİ AKAPUNKTURLA TEDAVİ EDİLİRSE HASTAYA  NE GİBİ KOLAYLIK SAĞLAR ?
1)Kişinin yemek yeme isteği azalır
2)Tokluk hissi oluşur
3)Yemeğin tadı bozulur ( yemek zevk vermez olur,haz duygusu zayıflar .
4)Metabolizma hızlanır(hastanın vücudu fazla enerji harcar ). Hızlı zayıflar.
5)Yoksunluk belirtileri ortadan kalkar( baş dönmesi , can sıkıntısı , sinirlilik, huzursuzluk, mutsuzluk duyguları olmaz ,tatlı yeme isteği ortadan kalkar, tatlı krizleri olmaz.)
Bunların hepsi birden olabildiği gibi teki veya bir iki tanesi bir arada bulunulabilir.Bazı kişiler iştahları kesildiği için, bazıları da metabolizmaları hızlandığı için zayıflamaktadırlar.  
Bazı kişilerde zayıflamak kolay olmamaktadır.
Zayıflamak isteyenlere diyet verilmesi belki zayıflamasın da başlangıçta faydalı gibi görünmektedir ama ileride yasak kalkınca kişinin tekrar kilo almasına hatta daha çok şişmanlamasına bile sebep olmaktadır.Bu yüzden sıkı diyet yerine iştahı kesilen kişinin doyunca kalkması alışkanlığa bağlı olarak çok miktarda yemek yememesi gerekmektedir.
En güzeli ise hem yemeğe devam etmek hem de zayıflamaktır.Bazı kişilerde bu sonuç ortaya çıkmakta ve bu kişiler son derece memnun olmaktadırlar.
Ancak AKAPUNKTURLA  sağlanabilir..
#-Kronik yorgunluk
#-El -ayak yanmaları ,  soğukluklarına ,

#-Aşırı terlemelerde,
#-Kulak çınlamasında,
#-Sellülit vs HASTALIKLARDA i
ROMATİZMAL HASTALIKLARDA AKAPUNKTUR  TE DAVİSİ ?
-Boyun kireçlenmesi
-Diz kireçlenmesi
-Boyun ve bel fıtığı 
-Siyatik sinir ağrıları 
-Behçet hastalığı
-Tenisçi dirsek
-Romatoit artrit

ALIŞKANLIKLAR
- Sigara bağımlılığı
-Alkol bağımlılığı
-İlaç bağımlılığı

SOLUNUM YOLU HASTALIKLARI
-Üst solunum yolu enfeksiyonu(ÜSYE)
-Alt solunum yolu enfeksiyonu(ASYE)
-Soğuk algınlığı 
-Grip
-Kuru öksürük

SİNDİRİM SİSTEMİ HASTALIKLARI
-Ağızda aft 
-Diş ağrısı 
-Mide ülseri
-Kabızlık
-ishal 
-Karın şişkinliği

İDRAR YOLLARI HASTALIKLARI 
-Sistit
-Prostat
-Empotans
-Polikistik over sendromu
-Adet düzensizliği
-Ağrılı adet 
-Menapoz şikayetleri 

ENDOKRİN HASTALIKLAR 
-Guatr hastalığı 
-Diabet 

NÖROLOJİK HASTALIKLARI 
-Migren ve her türlü baş ağrıları
-Yüz felci 
-Kas hastalıkları ve ağrıları

PSİKİYATRİK HASTALIKLAR 
-psikosomatik hastalıklar
-Stres,Depresyon,Panikatak
-Uyku bozuklukları
-Kekemelik
-Tikler

KALP-DAMAR HASTALIKLARI 
-Taşikardi
-Ritim bozukluğu
-Hipertansiyon,Hipotansiyon

CİLT HASTALIKLARI 
-Akne
-Sedef 
-Ekzema
-Vitiligo
-Ürtiker ve Allerjik dermatit 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Barsak Mantarı Nasıl Tedavi Edilmeli ?

Tedavi  disiplinli olmalıdır.cunki  mantar tedavisi zordur. Normalde barsakta mantar spottan alarak yenen gıdalar ile alınır ,önemli olan mantarların koloni yaparak ,faydalı olan acidopulus  azalmasidir, bunlar azaldığı zaman  B vit , k vit ,B 12 gibi alınması gereken ler alınamaz ,ve rahatsızlıklar oluşur.ve cogu hastalığın temelinde bu soru yatar ,eger barsak florası normal ise vucut hastalanmaz,immunisation güçlü dur , savunma güçlü ise ,barsak florası normaldir,  Öyle ise ne yapmalı , yada barsakta maya veya mantar colonisi varsa NASIL temizlemeli..? CANDİDA NASIL BARSAKTAN TEMİZLENMELİ? Sıra ile yapmamız gerekenler bir bir atlamadan sırası ile yapmak  gerekli. 1/. Once barsakta bulunan  parazitleri,bakterileri, mayaları   ayırarak yok etmeliyiz, (cunki barsakta yaşayan parazitler amonyak  vs gibi toksinler  salgilayarak faydalı bakterileri  öldürür  dolayısı ile   candidalarin barsak mukozasına yerleşmesine ve faydalı olanların yerini alarak  hastalık sebebi olur)

Acugraf Meridjen Görüntüleme Cihazı Hakkında Bilgi

Akugraf   Çin tıbbında kullanılan meridyenlerin, meridyenler üzerindeki akupunktur noktalarının ve bu meridyenlerin ilişkili olduğu organların enerji seviyelerini ölçerek bilgisayar ortamında değerlendiren ve dokümante eden bir elektrodermal görüntüleme sistemidir.  Sistem, uç kısmı nemlendirilmiş bir probun hastanın elleri ve ayaklarında bulunan akupunktur noktalarına (Yuan noktaları, jing well noktaları) temas etmesi ile elde edilen veriler ışığında çalışır. Cihaz başlıca 4 parçadan oluşur. 1.Birinci parça bir bilgisayar ve bu bilgisayara kurulu bir program, 2.Hastanın eli ile tuttuğu bir elektrod, 3.Hekimin akupunktur noktalarındaki enerji seviyelerini ölçtüğü bir prob, 4.Küçük bir merkezi aparat Geleneksel çin tıbbına göre hastalıklar, insan vücudunda olduğu varsayılan toplam 12 çift meridyen üzerinde dolaşan enerjinin ( chi,ki) dengesinin (yin/yang) herhangi bir sebeple bozulması sonucu ortaya çıkmaktadır.  Akupunktur tedavisinin
Alanya’nın Avsallarda  25 yıl doktorluk yaptıktan sonra emekli olan Dr . Recep Çelik’i Avsallar halkı bırakmadı. Aynı yerde klinik açan Dr. Recep Çelik mucize tedavilere imza atıyor.   Dr. Recep Çelik’in hasta portföyü oldukça kabarık. Türkiye’nin her ilinden olduğu gibi Almanya, Hollanda ve çeşitli ülklerde yaşayan Türklerin yanı sıra yabancılarında ilgi odağı olmuş.   Dr. Recep Çelik’in tedavi mantığı “Bütün hastalıklar vücudumuza yiyecekle ve icecekle  girer” bu mantıktan yola çıkarak sadece vücuda  uyumsuz  (  intolerans ,allerjik ,toksik olan)olan yani kişinin metabolizmasına uygun olmayan yiyecekleri  tesbit edip kişiye bildiriyor.  Ne iyi geliyor onu da kişiyle paylaşıyor.ilaç la tedavisine girmeyen dr. Recep Çelik “Hastalarımla sohbet ettiğimde genelde şikayetlerinin en başında mide ve bağırsak şikayetleri geliyor. Mide bağırsaklardaki floraların düzensizliği insanların hasta  olmasina neden oluyor. Bağırsakları hasta olan insan ne yaparsa yapsın sağlıklı olamaz. Nor