Ana içeriğe atla

Egzama Neden Olur,Neden Oluşur?

          Egzema nedeni olarak , araştırmalarda aile üyelerinde anne ve babalarında Egzema olanların cocuklarında Ekzema ya sık raslanmakta.Elbette genetik geçiş göz ardı edilmemeli .
Bu sorunun cevabını  her egzema hastası  doktor a gittiğinde  daima sorulur . Ancak cevap her zaman şundan bundan denir ,geçiştirilir.Ancak asıl cevabı vermek zordur. Egzema nedeni nedir ? sorusuna cevap olarak  çok şey söylenebilir.
         Egzama şikâyeti, yiyecek alerjisi, astım veya saman nezlesi varsa bu  kişilerin hastalığa yakalanma risklerinin daha yüksek olduğu düşünülmekte .Ancak   Egzemanin nedeni  olan  temel neden, alerji   ,astim , MİGREN  ,Allerjik  rinitin  de nedeni olabilir,egzema nedeni  diğer hastaliklarin da  kaynağıdır. Biri daha önce belirebilir diğeri daha sonra oluşur.
          Egzema nedeni aynı  cografik bölgede yaşayan aynı ortamı paylaşan ve aynı mutfak kültürü ve benzer yeme alışkanlığı olanlarda  görülme sıklığı  fazladır.
Egzema nedeni ikincil nedenler nedir ? 
Havasız bırakıllan iç çamaşırları ve deriye yapışan giysiler Egzema nedeni olabilir.Diğer bir Egzema nedeni sabunlar,deterjanlar ve dezenfektanlardır.
Başka bir Egzema nedeni  ev akarları,  tozlar vs olabilir.
 
 Özellikle çocukluk çağinda  inek sütü  , pastorize sütler egzema nedenine bir örnektir.
Meyve   suları zaman zaman egzema nedeni olmaktadır. Stres de egzama hastalığını ağırlaştıran bir etkendir.
 
            Egzama değişik yangılı ve kaşıntılı deri hastalıklarına verilen genel bir isimdir. Egzama hastalığının en yaygın türü atopik dermatitir.(atopik egzama ) çocukluk çağında  görülen egzema hastaligi   Çoğunlukla  iyileşmekte ve gençlik dönemlerinde egzama kaybolmaktadır. Az bir kısmı kronikleşmekte,şikayetler  sürmekte .Egzamayı  tahriş eden  maddelere maruz kaldığında  kaşıntılı , yangılı bir hissiyat oluşur, Egzema azar,vücuda yayılïr.Daha da geniş yer kaplar.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Barsak Mantarı Nasıl Tedavi Edilmeli ?

Tedavi  disiplinli olmalıdır.cunki  mantar tedavisi zordur. Normalde barsakta mantar spottan alarak yenen gıdalar ile alınır ,önemli olan mantarların koloni yaparak ,faydalı olan acidopulus  azalmasidir, bunlar azaldığı zaman  B vit , k vit ,B 12 gibi alınması gereken ler alınamaz ,ve rahatsızlıklar oluşur.ve cogu hastalığın temelinde bu soru yatar ,eger barsak florası normal ise vucut hastalanmaz,immunisation güçlü dur , savunma güçlü ise ,barsak florası normaldir,  Öyle ise ne yapmalı , yada barsakta maya veya mantar colonisi varsa NASIL temizlemeli..? CANDİDA NASIL BARSAKTAN TEMİZLENMELİ? Sıra ile yapmamız gerekenler bir bir atlamadan sırası ile yapmak  gerekli. 1/. Once barsakta bulunan  parazitleri,bakterileri, mayaları   ayırarak yok etmeliyiz, (cunki barsakta yaşayan parazitler amonyak  vs gibi toksinler  salgilayarak faydalı bakterileri  öldürür  dolayısı ile   candidalarin barsak mukozasına yerleşmesine ve faydalı olanların yerini alarak  hastalık sebebi olur)

Acugraf Meridjen Görüntüleme Cihazı Hakkında Bilgi

Akugraf   Çin tıbbında kullanılan meridyenlerin, meridyenler üzerindeki akupunktur noktalarının ve bu meridyenlerin ilişkili olduğu organların enerji seviyelerini ölçerek bilgisayar ortamında değerlendiren ve dokümante eden bir elektrodermal görüntüleme sistemidir.  Sistem, uç kısmı nemlendirilmiş bir probun hastanın elleri ve ayaklarında bulunan akupunktur noktalarına (Yuan noktaları, jing well noktaları) temas etmesi ile elde edilen veriler ışığında çalışır. Cihaz başlıca 4 parçadan oluşur. 1.Birinci parça bir bilgisayar ve bu bilgisayara kurulu bir program, 2.Hastanın eli ile tuttuğu bir elektrod, 3.Hekimin akupunktur noktalarındaki enerji seviyelerini ölçtüğü bir prob, 4.Küçük bir merkezi aparat Geleneksel çin tıbbına göre hastalıklar, insan vücudunda olduğu varsayılan toplam 12 çift meridyen üzerinde dolaşan enerjinin ( chi,ki) dengesinin (yin/yang) herhangi bir sebeple bozulması sonucu ortaya çıkmaktadır.  Akupunktur tedavisinin

Depresyon sebebleri,belirtileri ve neden oluşu

            Kişinin  Severek ve isteyerek  yaptığı  haraket ve davranışları bir süre sonra çeşitli nedenlerden dolayı yapmak istemememesi  ,zevk almaması , ruhsal ve bedensel yönden bitkinlik   haline  depresyon denir. Bugunlerde  çok konuşulan ,doktların çok karşılaşaştığı bir hastaliktır.20-25 yıl önce her  10 reçetede  bir karşılaştığımız  Antidepresan  ilaçlara şimdilerde hemen hemen her reçetede rastlıyoruz.          O halde depresyonu hastasını tarif edelim;   Depresyon hastası  kendini üzgün ve endişe içinde hisseder.   Depresyon hastası herşeyi  olumsuz şekliyle düşünür, bütün olayları olumsuz tarafıyla görmeye başlar ve geçmişte yaptıklarından kendini sorumlu tutar ve suçlar.   Depresyon hastası kendisini  düşünmek istemese de bu duruma hakim olamaz.Hep kendini düşünür.   Depresyon hastası  gelecegini  umutsuz ve karamsar görür.    Depresyon hastası  kendisini hep  çaresiz hisseder ve hayatın anlamsız olduğunu düşünür.     Bu bakış açısıyla kişinin sosyal