Ana içeriğe atla

Alerjik Astım'ın Belirtileri

Allerji, çoğu zaman  bireyin temas ettiğinde sorun yaşamadığı bir maddeye karşı vücudun anormal duyarlılık göstermesi olarak tanımlanabilir. Yani yedigimiz bir besin veya içtiğimiz  bir içecek veya soluduğumuz  havadaki yabanci maddeler veya  herhangi bir nedenle temas ettiğimizde bir maddeye karşı vücudun vermiş olduğu  tepkiye Allerji denebilir. Çoğu  zaman aile bireyleri arasında genetik Faktörlerde  Allerjik astımda rol oynadığı bilinir.Çünki aile bireylerinin çoğunda Allerjik Astım belirtileri  görülmektedir.
           Çevremizde var olan her tür maddeye karşı allerjik reaksiyon gelişebilir. Allerji yapıcı maddeler gıdalarla, hava yolu ile  vücuda dışarıdan enjekte edilmek yoluyla veya deri yolu ile alınabilir. İlk 3 yaşta gıdalara karşı  allerji ön plandadır (en sık inek sütü  ve yumurta  allerjisi  görülür) .3 .yaştan sonra solunan hava ile alınan maddelere karşı olan allerjiler görülmeye başlar. Hava yolu ile allerji yapabilen maddeler içinde ev tozu akarları, küf, hayvan cilt döküntüleri, salgı ve tüyleri, yabani ot, çimen ve ağaç polenleri Allerjik ASTIM  belitilerine sebep olmaktadır .
         Çocukluk çağında astım % 90 oranında allerjik kökenlidir.Toplumun  yemek yeme alışkanlığına bağlı olarak bazi gıda türleri  her gün her gün yenmekte   özellikle düşük  değerlikli karbonhidratlar( sekerli gidalar, rafine edilmiş tahıllar ve  hazir gıdalar  uzun süre alındığı zaman  barsakflorası dengesini  patogenlerbakteriler lehine bozmaktadir.Bu bozulma barsakların gıdaları emme ve bağışıklık fonksiyonunu bozmakta.
         Barsak birincil görevi  vücudun bağışıklık (immünite)  sistemini oluşturmak,     İkincil ana görevi   (abzorpsiyon )yenen gıdalar dan vucut için gerekli olan  aminoasitleri ,yağ asitlerini ,vitaminleri, mineralleri  , glukoz,fruktoz vs  emmek.
           Bağışıklık sistemi bozulan vücut , dışardan veya içerden bazı maddelere karşı kendini korumak için vücudu koruyan ( akyuvarları) hücreleri harakete geçirir,bu hücreler. Vücuda giren yabancıları yok etmek için (sinir karakollarına benzer) akyuvarları  lenfoik dokular diye bilinen bölgeler  gönderir ve orada çoğalırlar ve yabancı maddelere karşı savaş hazırlığı yaparlar .Bu çoğalma  sonucu o dokuyu oluşturan  hücrelerde şişlik (ödem), kanlanma(hiperemi),hassasiyet(ağrı) oluşur.
 Eğer  bu olay da hassas bölge solunum sistemi  (soluk  borusu, akciğer) ise ,nefesle birlikte alınan  toksik gazlar, tozlar, polenler ,ev akarlar, özellikle küfler vs bu bölgeden geçerken bu hassas hücreler tarafından  tutulur  bu  da  bölgeyi daha da hassas hale getirir.Daha da şişer büyür  dahada hassas olur.Solunum yollarında daralma olur.Nefes alıp vermek zorlaşır , hırıltılı ,hïşırtılı solunum oluşur. Ve buna Allerjik astım denir.,



Temelde BAĞIŞIKLIK sistemi zayıf  ise
2)SOĞUK hava 
3)KİRLİ hava ,sigara dumanı,
4)HAVADA  polenlerin olması !
5) PİS KOKU (kimyasal kokular)
6)SOLUNUM YOLU enfeksiyonları Allerjik astım  belirtilerinin ortaya çıkmasına  sebep olabilirler.
          

 TEDAVİ:
Tedavisi  kolaydır. Önce immun sistemi zayıflatan sebep veya sebepler bulunmalı,immünite güçlendirilmeli,Allerjik astımı provake eden sebeplerden uzak durmak tedaviyi hızlandırır .

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Barsak Mantarı Nasıl Tedavi Edilmeli ?

Tedavi  disiplinli olmalıdır.cunki  mantar tedavisi zordur. Normalde barsakta mantar spottan alarak yenen gıdalar ile alınır ,önemli olan mantarların koloni yaparak ,faydalı olan acidopulus  azalmasidir, bunlar azaldığı zaman  B vit , k vit ,B 12 gibi alınması gereken ler alınamaz ,ve rahatsızlıklar oluşur.ve cogu hastalığın temelinde bu soru yatar ,eger barsak florası normal ise vucut hastalanmaz,immunisation güçlü dur , savunma güçlü ise ,barsak florası normaldir,  Öyle ise ne yapmalı , yada barsakta maya veya mantar colonisi varsa NASIL temizlemeli..? CANDİDA NASIL BARSAKTAN TEMİZLENMELİ? Sıra ile yapmamız gerekenler bir bir atlamadan sırası ile yapmak  gerekli. 1/. Once barsakta bulunan  parazitleri,bakterileri, mayaları   ayırarak yok etmeliyiz, (cunki barsakta yaşayan parazitler amonyak  vs gibi toksinler  salgilayarak faydalı bakterileri  öldürür  dolayısı ile   candidalarin barsak mukozasına yerleşmesine ve faydalı olanların yerini alarak  hastalık sebebi olur)

Acugraf Meridjen Görüntüleme Cihazı Hakkında Bilgi

Akugraf   Çin tıbbında kullanılan meridyenlerin, meridyenler üzerindeki akupunktur noktalarının ve bu meridyenlerin ilişkili olduğu organların enerji seviyelerini ölçerek bilgisayar ortamında değerlendiren ve dokümante eden bir elektrodermal görüntüleme sistemidir.  Sistem, uç kısmı nemlendirilmiş bir probun hastanın elleri ve ayaklarında bulunan akupunktur noktalarına (Yuan noktaları, jing well noktaları) temas etmesi ile elde edilen veriler ışığında çalışır. Cihaz başlıca 4 parçadan oluşur. 1.Birinci parça bir bilgisayar ve bu bilgisayara kurulu bir program, 2.Hastanın eli ile tuttuğu bir elektrod, 3.Hekimin akupunktur noktalarındaki enerji seviyelerini ölçtüğü bir prob, 4.Küçük bir merkezi aparat Geleneksel çin tıbbına göre hastalıklar, insan vücudunda olduğu varsayılan toplam 12 çift meridyen üzerinde dolaşan enerjinin ( chi,ki) dengesinin (yin/yang) herhangi bir sebeple bozulması sonucu ortaya çıkmaktadır.  Akupunktur tedavisinin

Depresyon sebebleri,belirtileri ve neden oluşu

            Kişinin  Severek ve isteyerek  yaptığı  haraket ve davranışları bir süre sonra çeşitli nedenlerden dolayı yapmak istemememesi  ,zevk almaması , ruhsal ve bedensel yönden bitkinlik   haline  depresyon denir. Bugunlerde  çok konuşulan ,doktların çok karşılaşaştığı bir hastaliktır.20-25 yıl önce her  10 reçetede  bir karşılaştığımız  Antidepresan  ilaçlara şimdilerde hemen hemen her reçetede rastlıyoruz.          O halde depresyonu hastasını tarif edelim;   Depresyon hastası  kendini üzgün ve endişe içinde hisseder.   Depresyon hastası herşeyi  olumsuz şekliyle düşünür, bütün olayları olumsuz tarafıyla görmeye başlar ve geçmişte yaptıklarından kendini sorumlu tutar ve suçlar.   Depresyon hastası kendisini  düşünmek istemese de bu duruma hakim olamaz.Hep kendini düşünür.   Depresyon hastası  gelecegini  umutsuz ve karamsar görür.    Depresyon hastası  kendisini hep  çaresiz hisseder ve hayatın anlamsız olduğunu düşünür.     Bu bakış açısıyla kişinin sosyal